Varför klaga på vädret?

Nu har det varit vinter i ett par månader. Riktigt vinterväder i december, januari och februari. Härligt! Eller....
Nej, för vad hör man.....? Ständiga klagomål från hur många människor som helst.
Då är min fråga: varför klaga på något man inte kan göra något åt?
Bor man Sverige finns i stort sett 2 alternativ; regn & rusk under vintern eller snö & kallt. Jag vet vad jag är glad för av de alternativen.
Fast man kan ju göra något...inte åt vädret, men åt sin situation. Flytta till ett annat land!
Stopp, säger någon....JAG har inte klagat på vädret, utan på hur dåligt det är på vägarna och i kollektivtrafiken. Ja, det kan man ju hålla med om. MEN, då får man kanske engagera sig i dessa frågor MELLAN de kalla perioderna....Eller, förresten det gör väl någon annan.....

Fridah Jönsson i Metro - heja dig!

Läser Fridah Jönssons kolumn i dagens Metro. Bra!!
Det spelar ingen roll om man har barn eller inte när man skriver om sådant. Man har i vart fall själv varit barn.
Skönt när någon tycker till om dessa föräldrar som klagar och gnyr över sina barn. Skaffa barn går bra, men vara med dem...
Vidare i ämnet tillhör jag dem som är emot att man lämnar storasyster och storebror på dagis några timmar om dagen för att vara hemma med nya babyn.
Jag tror att all familjetid är nyttig. Att barn mellan 2-5 år "behöver" vara på dagis, istället för hos mamma & pappa,  för sin egen skull är skitsnack. Det är för förälderns skull.
Skaffa inte fler barn än du/ni orkar med...
Från att de 6 år och till & med att de 19 år har barn & ungdomar styrd tid med grundskola och gymnasium. Sedan ska man börja jobba.....eller studera vidare.
Nu låter det kanske som jag är emot dagis. Absolut inte! Mina barn gick på dagis och var hos dagmamma och vi föräldrar jobbade. Att lämna dem för att själv roa sig, städa eller vila är också rätt.
Sluta gnäll och klaga!

Vackert vintervitt!

Säga vad man vill. Det mörka årstiden är mycket kortare den här vintern än på länge. Den är kallare ja visst, men ljusare.
Jag blir så trött på alla som klagar på att det är kallt och i samma andetag skyller det på snön....Öh, brukar det vara varmt när det är nollgradigt och duggregn i januari???? Någon som tycker det? Nej, alla skakar på huvudet.
Så många av oss sitter still hela dagarna i jobbet. Ja, då fryser man. Kroppen är inte gjord för stillsittande. Då hade vi varit försedda med päls....tror jag....
Skrota nylonstrumpor av alla slag. Ha yllebyxor under jeansen. Njut av det vita, LJUSA som denna vinter ger. Jag lovar - man  blir så glad!

Rulltrappa till varje pris...........

Varje morgon när jag kliver av tåget vi Mölndalsbro, blir jag lika förvånad över enkelspåriga (omedveten vits) medresenärer.
På ena sidan finns en smal (1-mans bredd) rulltrappa. På andra sidan finns en trappa.
Många har ingen ro att stå i rulltrappan. Det förstår jag - de flesta har vidare anknytning att passa. MEN, varför inte ta den riktiga trappan, istället för att knö och knuffas i rulltrappan. Ta trappan för tusan!
Att det stör mig, beror på att de flesta svenskar tycker de har sån koll, är så världsvana etc. Ja, vi vet hur man ska vara när vi har åsikter om andra. MEN, självinsikten är en bristvara hos den världsvane svenske pendlaren.

RSS 2.0